Βανδαλισμοί στον Βύρωνα-Παράπονα και αναπάντητα ερωτήματα από τους δημότες

Εχθές το μεσημέρι έγινε γνωστό από τον αντιδήμαρχο τεχνικών έργων, Μιχάλη Καραγιάννη,με ανάρτηση του στο facebook o βανδαλισμός στο Άλσος της Αγ.Τριάδος.
Ο κύριος Καραγιάννης ανέφερε συγκεκριμένα: “Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους!!! Καταστροφές στο Άλσος της Αγ.Τριάδος,τις βραδινές ώρες της τρίτης. Άγνωστοι εισέβαλαν στο κλειστό Άλσος (λόγω εκτάκτων μέτρων) και προξένησαν εκτεταμένες ζημιές, τόσο στον φωτισμό όσο και στο φυλάκιο. Ο φωτισμός είχε αποκατασταθεί πρόσφατα από τον δήμο.”

Μάλιστα ανέβασε και τις παρακάτω φωτογραφίες:


Στην συνέχεια η δημοτική αρχή εξέδωσε δελτίο τύπου στο οποίο αναφέρει τα εξής:
“Το βράδυ της περασμένης Τρίτης (31/3) άγνωστοι εισέβαλαν στο χώρο του Άλσους της Αγίας Τριάδας, που έχει σφραγιστεί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές σε εγκαταστάσεις του πάρκου.
Στόχος τους ήταν κυρίως ο φωτισμός του χώρου, που πρόσφατα είχε αποκατασταθεί πλήρως και το φυλάκιο, στο οποίο εισέβαλαν, αποκολλώντας με λοστό τα κάγκελα του παράθυρου. Αφού μπήκαν στο φυλάκιο κατέστρεψαν τον εσωτερικό του χώρο και κυρίως τον πίνακα ηλεκτροφωτισμού που βρίσκεται εκεί. Έσπασαν επίσης, λάμπες και καλύμματα ηλεκτροφωτισμού στον περιβάλλοντα χώρο του πάρκου.

Το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί τα κρούσματα βανδαλισμών κοινόχρηστων χώρων του Δήμου, γεγονός που γεννά εύλογο προβληματισμό και ανησυχία, στην δημοτική αρχή Βύρωνα, η οποία είναι αποφασισμένη να προστατέψει με κάθε τρόπο, τη δημόσια περιουσία αλλά και το δημόσια κονδύλια που δαπανώνται για τη συντήρηση τους. Ήδη από χθες έγινε από την πλευρά του Δήμου Βύρωνα καταγγελία και δόθηκαν καταθέσεις στην Αστυνομία, η οποία αναζητά τους δράστες των βανδαλισμών, ενώ ζητήθηκε περισσότερη και καλύτερη φύλαξη των δημόσιων χώρων.”

Τα παράπονα των Δημοτών και τα αναπάντητα ερωτήματα

 

Κάτοικοι του Βύρωνα μετά την δημοσιοποίηση των εν λόγω καταστροφών στο πάρκο της Αγίας Τριάδος τόσο στην ανάρτηση του κύριου Καραγιάννη όσο και σε μηνύματα που στέλνουν στο vyronasnews.gr θέτουν εύλογα ερωτήματα στην δημοτική αρχή και διαμαρτύρονται ότι δεν λαμβάνουν ποτέ απάντηση.

Η ιστοσελίδα μας δίνοντας βήμα στον απλό δημότη παραθέτει τα παράπονα και τα ερωτήματα των κατοίκων του Δήμου μας ευελπιστώντας να πάρουν σαφείς απαντήσεις.

Το Δελτίο τύπου αναφέρει “Το βράδυ της περασμένης Τρίτης (31/3) άγνωστοι εισέβαλαν στο χώρο του Άλσους της Αγίας Τριάδας”.

Το ερώτημα είναι αν η δημοτική αρχή είχε βγάλει τούς καταληψίες από τα δύο πάρκα και τα βανδάλισαν αφού τα είχαν κλειδωθεί.Πως μιλάμε για “αγνώστους” και ειδικά σε σημεία που από μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής αργά την νύχτα υπάρχουν πάντα κάποιοι που δημιουργούν φασαρίες.

Επίσης στο Δελτίου τύπου αναφέρεται ότι “Αφού μπήκαν στο φυλάκιο κατέστρεψαν τον εσωτερικό του χώρο και κυρίως τον πίνακα ηλεκτροφωτισμού που βρίσκεται εκεί. Έσπασαν επίσης, λάμπες και καλύμματα ηλεκτροφωτισμού στον περιβάλλοντα χώρο του πάρκου.”
Το ερώτημα είναι ποιοι άραγε δεν θέλουν τον φωτισμό στα συγκεκριμένα σημεία.Είναι άραγε τυχαία επιλογή ή οι”άγνωστοι” είναι τελικά γνωστοί;

Τέλος αναφέρεται ότι “Το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί τα κρούσματα βανδαλισμών κοινόχρηστων χώρων του Δήμου, γεγονός που γεννά εύλογο προβληματισμό και ανησυχία, στην δημοτική αρχή Βύρωνα, η οποία είναι αποφασισμένη να προστατέψει με κάθε τρόπο, τη δημόσια περιουσία αλλά και το δημόσια κονδύλια που δαπανώνται για τη συντήρηση τους.”

Και εδώ έρχεται το κυριότερο και το πιο εύλογο ερώτημα.Αφού οι βανδαλισμοί στον Δήμο μας έχουν αυξηθεί πως σκέφτεται η Δημοτική αρχή να προστατέψει την Δημόσια περιουσία;
Είμαστε πλέον από τους ελάχιστους δήμους στην Ελλάδα που δεν διαθέτει Δημοτική αστυνομία!

Όλοι γνωρίζουμε ότι η Ελληνική Αστυνομία δεν είναι αρκετή ώστε να προλαβαίνει τα πάντα και να προσφέρει ταυτόχρονα και φύλαξη.
Για ποιο λόγο λοιπόν η Δημοτική Αρχή,ενώ έχει στο πλάι της το 90% των παρατάξεων της αντιπολίτευσης δεν κάνει κάτι για αυτό;Τόσο περιττή την θεωρεί;

Ελπίζουμε οι ερωτήσεις αυτές των κατοίκων του Δήμου μας να φτάσουν στα χέρια της δημοτικής αρχής ώστε να λάβουμε κάποιες απαντήσεις.