Κορωνοϊός: Αποσωληνώθηκαν δύο ασθενείς στο «Σωτηρία»

entaksi
Σημαντικές νίκες πετυχαίνουν καθημερινά οι γιατροί μας που δίνουν τη μάχη απέναντι στον κορωνοϊό. Δύο ασθενείς αποσωληνώθηκαν χθες στο νοσοκομείο “Σωτηρία και μεταφέρθηκαν σε απλούς θαλάμους της Πνευμονολογικής Κλινικής.

Την αποκάλυψη έκανε στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, η διοικήτρια του νοσοκομείου “Σωτηρία”, Άννα Κρεμμύδα. Όπως είπε, ακόμη δύο ασθενείς ετοιμάζονται να βγουν από τη μηχανική υποστήριξη της αναπνοής γεγονός αισιόδοξο, καθώς φαίνεται ότι οι γιατροί μας σημειώνουν σημαντικές νίκες έναντι του ιού, έστω και χωρίς ισχυρές θεραπείες και όπλα.

Οι δύο ασθενείς εισήχθησαν με συμπτώματα της νόσου COVID-19, ενώ λίγο αργότερα η  κατάσταση της υγείας τους εμφάνισε επιδείνωση. Οι γιατροί έκριναν ότι είχαν υποστεί σοβαρή πνευμονία και έπρεπε να εισαχθούν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και να διασωληνωθούν.

TOPGAS

Στη συνέχεια, όμως, η πορεία τους σταθεροποιήθηκε ενώ οι γιατροί έκριναν ότι μπορούσαν να βγουν λίγες ημέρες αργότερα από τη διασωλήνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζονται να αποσωληνωθούν ακόμη δύο ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται επίσης στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

siresiotis