Δελτίο τύπου του σωματίου εργαζομένων για την στάση εργασίας και την συγκέντρωση στο Δημαρχείο Βύρωνα

entaksi

Πραγματοποιήθηκε με μαζική συμμετοχή των εργαζομένων η στους την Πέμπτη 5 Μάρτιου 2020 από 11.30 π. μ. έως το τέλος του ωραρίου με απόφαση του , σε μια προσπάθεια να αναδείξουν για μια ακόμη φορά τα προβλήματα που υπάρχουν στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς καθώς και τα προβλήματα των εργαζομένων.

TOPGAS

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στο Δημαρχείο όπου μίλησαν οι εκπρόσωποι του σωματείου και εργαζόμενοι, ενώ οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής κ. Κλωνάρη Λεμονιά αντιδήμαρχος παιδείας και η Γ. Γραμματέας κα Βαρουχάκη Νατάσα προσπάθησαν να καθησυχάσουν τους εργαζόμενους λέγοντας ότι συμμερίζονται πολλά από τα ζητήματα που θέτουν και υπεραμύνθηκαν της πολιτικής της δημοτικής αρχής.

Για εμάς τους εργαζόμενους είναι ξεκάθαρο ότι για τα προβλήματα στους δημοτικούς
βρεφονηπιακούς σταθμούς ευθύνες έχουν η δημοτική αρχή και οι κυβερνήσεις.

Στην τους οι εργαζόμενοι θέλοντας να περιγράψουν την πραγματικότητα των δημοτικών παιδικών σταθμών αναφέρουν μεταξύ άλλων :

Το προσωπικό των παιδικών σταθμών καταβάλει και θα συνεχίσει κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταποκριθεί στις ανάγκες της άρτιας λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών κάνοντας το καλύτερο για το κάθε παιδί ξεχωριστά.


Είναι γνωστό ότι αρκετοί από τους δημοτικούς σταθμούς απέχουν πολύ από το να πληρούν τους προβλεπόμενους όρους για την λειτουργία τους. Να εφαρμοστεί το Προεδρικό διάταγμα 99 / 2017 που καθορίζει τις προϋποθέσεις αδειοδότησης και λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών των Δήμων.

Να ελεγχθούν και να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις για σεισμική θωράκιση.

· Χώροι γερασμένοι και πολλές φορές ακατάλληλοι · Χώροι δίχως επαρκή ασφάλεια. Εκπαιδευτικό υλικό
που ανανεώνεται σπάνια, που πολλές φορές δεν ανταποκρίνεται στα νέα επιστημονικά δεδομένα.
· Αυλές χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον και πολλές φορές με κατασκευές που δεν έχουν συντηρηθεί ποτέ.
· Βιβλιοθήκες με βιβλία που δεν έχουν αγοραστεί ποτέ από καμία Δημοτική Αρχή.

ΑΞΙΩΝΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ
ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ :

  1. Ασφαλή , σύγχρονα και προσβάσιμα κτίρια.
  2. Αύλειοι χώροι διαμορφωμένοι με τεχνογνωσία,αισθητική που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τα χαρακτηριστικά της ηλικίας των παιδιών που φιλοξενούνται.
  3. Ανακαίνιση – αντικατάσταση – αγορά υλικών και εξοπλισμού καλής ποιότητας δαπέδων,κουφωμάτων, κλειδαριών, συναγερμών, θυροτηλεοράσεων, γραφείων, τραπεζιών, ηλεκτρικών συσκευών, μαγειριών κλπ, έτσι ώστε να διευκολύνεται το έργο όλου του προσωπικού.
  4. Επιλογή και διαμόρφωση τάξεων με κριτήρια που αφορούν την ασφάλεια, τα κατάλληλα τετραγωνικά που αντιστοιχούν στο παιδί, την αρμονία και ηρεμία που πρέπει να εμπνέει ο χώρος της τάξης για τα παιδιά που φιλοξενεί αλλά και την υποστηρικτική αξία που πρέπει να έχει στο έργο του παιδαγωγού.
  5. Μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων για μια εκπαίδευση χωρίς αποκλεισμούς . Πρόσληψη μόνιμων παιδαγωγών ειδικής αγωγής, κατάργηση του άρθρου 48 Ν..4647/2019 που μετακυλά στην οικογένεια το οικονομικό κόστος για τον ειδικό βοηθό-συνοδό για το παιδί που χρειάζεται ειδική στήριξη και φροντίδα.
  6. Καμία απόλυση των εργαζομένων με συμβάσεις ΕΣΠΑ που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του χώρου. Όχι στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, μόνιμη σταθερή εργασία για όλους.
  7. Ανανέωση και αντικατάσταση του παλαιού εκπαιδευτικού, εποπτικού, ψυχαγωγικού εξοπλισμού.
  8. Σύγχρονο παιδαγωγικό πρόγραμμα και συνεχής επιμόρφωση του προσωπικού, έχοντας υπόψη τα νέα δεδομένα στο χώρο με την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης .
  9. Υγιεινές συνθήκες εργασίας σε αντίστοιχα μελετημένους και φροντισμένους χώρους ως προς την υγιεινή και παροχή στους εργαζόμενους των Μέσων Ατομικής Προστασίας.

siresiotis