Χαρδαλιάς: Αυτές είναι οι τρεις κατηγορίες που επαναπατρίζονται

Δεν θα γίνει γενικός επαναπατρισμός τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Δίνεται δυνατότητα για ιατρικές συνταγές μέσω κινητού. Σταματούν οι πτήσεις από Ολλανδία.

Τη δυνατότητα να λαμβάνουν τις ιατρικές συνταγές στο κινητό τους χωρίς να χρειάζεται να τις προσκομίζουν τυπωμένες στον φαρμακοποιό έχουν από σήμερα οι πολίτες, ενημέρωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε ότι η νέα διαδικασία είναι προαιρετική μέσω του gov.gr.

Ανακοίνωσε για τους συμπολίτες που βρίσκονται στο εξωτερικό και επιθυμούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα, τη διακοπή πτήσεων από αύριο, Κυριακή στις 3 το πρωί έως τις 15 Απριλίου, από και προς την Ολλανδία.

Επιστροφές γίνεται μόνο για άτομα που έχουν πολύ ειδικούς λόγους, τόνισε και σημείωσε ότι δεν κάνουμε γενικό επαναπατρισμό γιατί θα ήταν ολέθριο για τη δημόσια υγεία της χώρας μας.

Συγκεκριμένα  θα επιτρέπονται  επαναπατρισμοί από τρεις κατηγορίες ατόμων:

α) Αυτοί που  χρήζουν υγειονομικής φροντίδας με ιατρική βεβαίωση

β) Όσοι δεν έχουν εξασφαλισμένη στέγη (λ.χ. λήξη διαστήματος νόμιμης διαμονής σε χώρα του εξωτερικού)

γ) Όσοι είναι με πτήση transit (με αποδεικτικό εισιτηρίου).

Οι πτήσεις από Ολλανδία σταματάνε έκανε γνωστό σήμερα στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό ο Νίκος Χαρδαλιάς. Επίσης σταματούν και οι πτήσεις από Γερμανία που δεν θα έχουν προορισμό την Αθήνα.