Ανακοίνωση Δήμου Βύρωνα: “Απολύτως ασφαλής η λειτουργία των σχολείων τη Δευτέρα, μετά την απολύμανση της Κυριακής”

Δήμος Βύρωνα:Συνεδρίαση Εκτελεστικής Επιτροπής για τον κορωνοϊό SARS–CoV-2- Αναβάλλονται οι εκδηλώσεις για τις Απόκριες και τα Κούλουμα
entaksi

Εχθές το βράδυ ο Δήμος Βύρωνα εξέδωσε δελτίο τύπου στο οποίο ανακοίνωσε έκτακτες απολυμάνσεις σε όλα τα σχολεία του Δήμου, ανεφέροντας συγκεκριμένα “Σήμερα, ενημερωθήκαμε από διευθυντές σχολείων του Δήμου μας, ότι μαθητές ή συγγενείς μαθητών έχουν επιστρέψει πρόσφατα από προορισμούς αυξημένης επικινδυνότητας.”Έκτακτες απολυμάνσεις σε σχολεία του Βύρωνα – “Μαθητές ή συγγενείς, ταξίδεψαν πρόσφατα σε χώρες με κρούσματα κορονοϊού”

TOPGAS

Σήμερα προχώρησε σε νέα τονίζοντας ότι “ο χρόνος που απαιτείται από την ώρα που θα απολυμανθεί μία αίθουσα, μέχρι να είναι ασφαλής η είσοδος σε αυτήν, είναι 3-4 ΩΡΕΣ. Ο χρόνος αυτός είναι απαραίτητος για να επικαθίσουν όλα τα μικροσταγονίδια στο χώρο και να στεγνώσουν οι επιφάνειες.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

“Αύριο Κυριακή 8/3/2020 θα γίνει του Δήμου Βύρωνα, ύστερα από αναφορές διευθυντών σχολείων του Δήμου μας, ότι μαθητές ή συγγενείς μαθητών, έχουν επιστρέψει πρόσφατα από προορισμούς αυξημένης επικινδυνότητας.

Για να μην δημιουργούνται στους συνδημότες μας απορίες και αδικαιολόγητη ανησυχία, σχετικά με τη δυνατότητα ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων μετά την απολύμανση, πρέπει να διευκρινίσουμε, ότι η εταιρεία που θα διενεργήσει την απολύμανση διαβεβαιώνει με απόλυτη σιγουριά ότι: ο χρόνος που απαιτείται από την ώρα που θα απολυμανθεί μία αίθουσα, μέχρι να είναι ασφαλής η είσοδος σε αυτήν, είναι 3-4 ΩΡΕΣ. Ο χρόνος αυτός είναι απαραίτητος για να επικαθίσουν όλα τα μικροσταγονίδια στο χώρο και να στεγνώσουν οι επιφάνειες.

Μόλις παρέλθει ο χρόνος αυτός, οι χώροι είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΣΦΑΛΕΙΣ για χρήση, ακόμα κι αν πρόκειται για αίθουσες νηπιαγωγείου, που τα μικρά παιδιά μπορεί να καθίσουν στο πάτωμα.

Με δεδομένο λοιπόν, ότι οι απολυμάνσεις θα γίνουν αύριο Κυριακή, μέχρι το πρωί της Δευτέρας που θα πρέπει να λειτουργήσουν και πάλι τα σχολεία, θα έχει μεσολαβήσει πολύ περισσότερος χρόνος από αυτόν που απαιτείται για να είναι οι χώροι απολύτως ασφαλείς για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς!”

siresiotis